tradiroses.org
tradiroses.org

Contacte

tradiroses.org

Manel Pedreira
Calle Mossén Carles Feliu 15
17480 ROSES

Telèfon: +34 609372287

C@rreu: nelcris@telefonica.net

 

Som molts els que creiem que aprenem del passat per viure el present i no repetir els errors en el futur

tradiroses.org a les xarxes socials

El GRUP DE TEATRE DE ROSES es va fundar fa més de trenta anys per una colla d'amics que creien que no es podia perdre el teatre que fins aquell m oment es feia a Roses. Un altre dels objectius era recuperar la tradició de els pastorets i per això es va posar en marxa utilitzant una de les versions més antigues que es coneixen: Els Pastorets d'Olot

Aquesta obra, creada per Antoni Molins i Ignasi Rubió es continua portant sobre l'escenari 130 anys després de la seva creació. El nacimiento del Salvador o la Redención del esclavo, escrit el 1880, és una de les versions de Pastorets més antigues de Catalunya, anterior a la Folch i Torres que duen a terme molts pobles. La traducció al català va ser feta per Joaquím Danés i Llongarriu.

Durant aquests anys el GTR ja anat treballant en condicions de tot tipus per fer comèdies, sainets, drames, obres èpiques, teatre clàssic català o grec, recitals de cant o poesia. Presentant-se a concursos o portant les seves realitzacions per totes bandes per tal de mantenir aquest esperit de creació efímera que és el teatre o fent una pel.lícula sobre l'historia d'un grup com ells mateixos. Al mateix Roses, Girona o al teatre Grec de Barcelona sempre han volgut estar presents amb un estil que vol mantenir la dignitat sobre l'escenari, la correcció del treball teatral, la discreció de uns bons amateurs i el respecte per l'història del Teatre a casa nostra.

Mirarem de anar explicant-vos l'historia i l'actualitat del GTR per que sapigueu en tot moment quines on les seves accions i ambicions.